понедељак, 25. новембар 2019.

Metoda kontemplacije u radu sa simbolima

Kontemplacija [iz čl. Pogledajte "gledajte, usmerite oči na nešto"; init - "sjaj" (zora, zertsalo) - isključivanje svesti od čula i emocionalne percepcije - neprolazno posmatranje; prostor koji odgovara neutralnosti ili praznini svesti, njenoj krajnjoj otvorenosti.

Metoda kontemplacije je povećanje svesti kroz kontemplaciju slovenskih simbola, koji predstavljaju šifrovanu sliku beskonačnosti, večnosti i svemoćnosti, potvrđujući savršenu harmoniju kosmičkog prava, predstavljajući našu vlastitu vezu sa onim što razmišljamo.

Tokom kontemplacije, simbol se napuni energijom. Simbol je kreativni izraz nerazumljivog, tako da kontemplacija narodnih simbola pomaže da se prevaziđe uobičajeni način razmišljanja i da se pređe na izmenjeno stanje svesti ....

Kontemplacija simbola omogućava vizualizaciju vizuelne percepcije predmeta kontemplacije, kao i mnoge ezoterične aspekte tajnih učenja, šifrovane u grafičkoj formi, koje vode sa svakim novim zanimanjem na realizaciju novih i novih faseta skrivenih u simbolu.


Važnost razmišljanja simbola je veoma važna, jer je korisni efekat odmah vidljiv u različitim oblastima. Psiha postaje stabilnija, a vaše unutrašnji "Ja" ispunjeno je svesnošću pripadanja velikim tajnama predaka. Kapacitet imaginativnog razmišljanja se povećava, kreativna percepcija stvarnosti se poboljšava. "




Нема коментара:

Постави коментар

Poziv na Prenos Znanja

Poziv na  Prenos Znanja Već nekoliko godina se bavim temom Slavenske gimnastike koju neki od skoro znaju kao Bereginje. S obzirom ...